Fen ve Doğa

Delete this widget in your dashboard. This is just an example.

Teknoloji

Delete this widget in your dashboard. This is just an example.

Eğitim

Delete this widget in your dashboard. This is just an example.
 

Öğrencilerin blog hazırlama heyecanı

Wednesday, November 12, 2008


Bu hafta Uğur etüt merkezinde, ilköğretim öğrencileri ile birlikte blog yani bir web güncesi hazırlama etkinliği yaptık. Öğrenciler ilk önce gmailden e-posta adresi almayı öğrendiler, sonra da 3 adımda kendi bloglarını oluşturdular. Etkinlikte 3. 4. 5. ve 7. sınıftan öğrenciler vardı. Onlarla birlikte çalışmak çok keyifliydi. Öğrenciler bilgisayarla çalışmayı çok seviyorlar. İnanılmaz derecede meraklılar, Özellikle 4. ve 5. sınıftaki öğrenciler. Önceden bu tür çalışmalarda kız öğrencilerle erkek öğrenciler karşılaştırılırdı. Şimdi kız öğrenciler de erkek öğrenciler kadar bilgisayar konusunda yetenekli ve ilgili. Erkek öğrenciler yazı yazma noktasında kız öğrencilerden daha az istekliler. Bloglarına resim yerleştirmeyi daha zevkli buluyorlar. Kız öğrenciler ise yazı yazmanın dışında tasarım konusunda daha becerikliler. Bloglarının renk uyumuna, yazı rengine dikkat ediyorlar.

Öğrenciler kendilerine ait bir web sayfalarının olması fikrini çok sevdiler ve bloglarında yazı yazıp yayınladıklarında kendi ürünlerini çok beğendiler. Yeni yazılar yazmak için sabırsızlandılar. Kendi başlarına hazırladıkları ve kendilerine ait bir web sayfasına sahip olmak onları çalışmaya daha istekli hale getirdi. Yazı yazmayı sevmeyen bir öğrenci ilk önce sadece resim eklemek ve altına birkaç satır yazmayla başladı, bir kaç yazıdan sonra bloguna daha fazla yazı yazmaya başladı. "öğretmenin yine resim ekliycem, bu kadar yazı yeter mi? daha yazacak mıyım?" diye soran Baran birkaç yazısını yayınladıktan sonra yazı yazmaktan hoşlanmaya ve belki de kendi yeteneğini keşfetmeye başladı. İlerde veteriner olmak isteyen Ece hayvanlarla ilgili bilgi araştırmak ve blogunda öğrendiklerini paylaşmak istiyor. Yağız okuduğu kitapları, sinemada izlediği filmleri ve duyduğu ilginç haberleri blogunda yayınlamaya başladı. Furkan'ın blog başlığı: okul hayatım. Okulda yaptığı etkinlikleri blogunda yayınlayarak arkadaşları ile paylaşıyor. Göze blogunu annesine ve arkadaşlarına göstermek için sabırsızlanıyor. Kısacası tüm öğrencilerde bir telaş, heyecan ve yeni birşeyler öğrenmenin mutluluğu var.

Fen derslerini teknoloji ile birleştirmenin özellikle ilköğretimde çok etkili bir yöntem olacağını düşünüyorum. İlköğretim öğrencileri bilgisayarla çalışırken daha iyi öğreniyorlar ve öğrenmeye daha istekli oluyorlar. Onlara fen konularını teknolojiyi de içine katarak öğretmek eminim çok faydalı olacaktır. Doktora çalışmamda bu sonucu çok iyi gördüm. Bu tür kısa süreli etkinlikler de bu sonucu destekliyor.

0 yorum:

Lorem

Please note: Delete this widget in your dashboard. This is just a widget example.

Ipsum

Please note: Delete this widget in your dashboard. This is just a widget example.

Dolor

Please note: Delete this widget in your dashboard. This is just a widget example.